Tattoo

Je eerste tattoo laten zetten. Waar dien je rekening mee te houden?

Het laten zetten van een tattoo kan een hele overweging zijn, helemaal wanneer het je eerste tattoo is. Een tattoo blijft voor de rest van je leven op je lichaam staan en dus wil je direct een goede keuze maken waar je later geen spijt van gaat krijgen. In dit artikel helpen we jou met het maken van een keuze en geven we informatie over waar je rekening mee moet houden wanneer je voor het eerst een tattoo laat zetten.

Waar wil je de tattoo laten zetten?

Het eerste waar je over na moet denken is waar je de tatoeage wilt laten zetten. Meestal heb je al een idee van hoe je tattoo er ongeveer uit komt te zien, maar waar laat je deze plaatsen? Het design van de tattoo bepaalt voor een groot deel welke plekken om je lichaam geschikt zijn. Met het design van de tattoo bedoelen we de hoeveelheid details en de grootte van de tattoo. Zo is het bijvoorbeeld niet slim om een woord op een plek te zetten dat veel in beweging is. Letters kunnen in de loop der jaren vervagen en in elkaar overlopen, met name wanneer de letters erg klein zijn. Het is verstandig om de plek en het design altijd eerst met de tatoeëerder te overleggen.

Daarbij heeft de plek van de tattoo veel invloed op de zichtbaarheid ervan. Misschien wil je de tattoo juist graag laten zien, dan kan je arm of schouder een geschikte plek zijn. Of misschien is het wegens je werk niet mogelijk om de tattoo op een zichtbare plek te laten zetten.

Hoe gaat het ontwerp eruit zien?

Hoogstwaarschijnlijk heb je al een goed idee van hoe je tattoo eruit komt te zien. Bij het ontwerpen van je tattoo moet je je goed realiseren dat deze permanent is. Daarom is het beter om twee keer na te denken wanneer je van plan bent om de naam van je vrouw te laten tatoeëren. Vraag jezelf af wat van betekenis de tattoo voor jezelf heeft: gaat het puur om het versieren van het lichaam of laat je de tattoo wegens symbolische en emotionele betekenis zetten. Sommige mensen weten alleen dat ze een tattoo willen, maar hebben nog geen ideeën over het ontwerp. Het is mogelijk om iemand die je goed kent een ontwerp te laten maken. Ook de meeste tatoeëerders kunnen je hiermee helpen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *