Health

Nikkelallergie tips en uitleg

Nikkelallergie is een veelvoorkomende vorm van contacteczeem en kan zich op elke leeftijd ontwikkelen. Op het moment dat de allergie zich heeft ontwikkeld kan je er jarenlang last van hebben. Ook is het mogelijk dat je er de rest van je leven last van blijft houden.

Nikkelallergie komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, dit komt waarschijnlijk omdat ze vaker oorbellen en andere sieraden dragen. Nikkelallergie is de laatste jaren een steeds meer voorkomende allergie aan het worden. Dit komt mede door de toename van goedkope sieraden en juwelen de afgelopen jaren. De onderliggende laag van goedkope juwelen bestaat vaak uit nikkel, wat dus voor allergie kan zorgen. Wij adviseren dan ook altijd om kwalitatieve sieraden en juwelen te kopen van bekende leveranciers en merken. Hoogwaardige juwelen verkleinen de kans op nikkelallergie. Bij B2Bijouxzijn alle sieraden 100% nikkelvrij!

Momenteel lijdt ongeveer 11% van de vrouwen in de bevolking aan nikkelallergie, waar slechts 6% van de mannen er last van hebben. In principe wordt de allergie niet door de nikkel zelf veroorzaakt, maar de zouten in het nikkel in contact met zweet kan voor allergie zorgen. De juiste schoonheidsbehandeling kan nikkelallergie verminderen.

Welke voorwerpen kunnen voor nikkelallergie zorgen?

  • Sieraden: denk vooral aan kettingen, ketting-clips, oorbellen, armbanden, horloge-bandjes en ringen die nikkel bevatten. Vraag altijd bij de winkel of juwelier voor advies. Wij adviseren om te kiezen voor nikkelvrije producten.
  • Kleding: ook metalen ritsen, bh haakjes, knopen, suspender clips, enzovoort kunnen zorgen voor nikkelallergie. Deze kleine voorwerpen bevatten vaak nikkel.
  • Overige voorwerpen: ook geld, metalen voorwerpen en gebruiksvoorwerpen kunnen nikkel bevatten. Het is dus belangrijk om hier goed op te letten op het moment dat je last hebt van nikkelallergie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *